Hideg House / Béres Architects

first_img Hungary Hideg House / Béres ArchitectsSave this projectSaveHideg House / Béres Architects ArchDaily 2013 “COPY” Architects: Béres Architects Year Completion year of this architecture project 2013 CopyAbout this officeBéres ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKoszegHousesHungaryPublished on January 24, 2014Cite: “Hideg House / Béres Architects” 24 Jan 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  CopyHouses•Koszeg, Hungary Housescenter_img Hideg House / Béres Architects Save this picture!© Tamás Bujnovszky+ 28 Share Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/469286/hideg-house-beres-architects Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/469286/hideg-house-beres-architects Clipboard Year:  Photographs “COPY” photographs:  Tamás BujnovszkyPhotographs:  Tamás BujnovszkySave this picture!© Tamás Bujnovszky Save this picture!© Tamás BujnovszkyFocusing on sculptural cliffs and friendly hillside woods, Hideg-ház is an unusual object in the landscape of the outskirts of Kőszeg, a charming historical town in Hungary. Save this picture!Ground Floor PlanThe site had been used as a quarry a few cenutries ago so the exposed rock face was one of the strongest elements of the environment. In order to get enough direct sunlight all-year-long and to stay close to the sculptural cliffs, the building had been placed about 10 meters above the road that runs along the bottom of the valley.Save this picture!© Tamás Bujnovszky”An abstract footprint of a family’s lifestyle – perhaps these are the best words to describe the floor plan” architect Attila Béres says. The wooden cabin is floating a few steps above the natural terrain. The two parts are tied together with a thick black frame. These units taken apart create space for the covered outside terrace which became the central space of the cabin with its perfect views towards the colourful forms of the exposed rocks and the woods on the south side. Save this picture!© Tamás BujnovszkyNatural lights and views to the surrounding nature were the most important factors at the arrangement of spaces. The solid and open surfaces of the 110 sqm building react to these elements as well – large but shaded openings towards the best views on the south side, glimpses of the rock from accentuated spots on the north.Save this picture!© Tamás BujnovszkyThe contrast between the rough sawn larch cladding stained black on the exterior surfaces and the same material with natural finish and smooth surface on the inside leads visitors towards the interior spaces. Save this picture!© Tamás BujnovszkyThe clear white walls in the interior pick up the random colours of the sky and the surroundings.Save this picture!© Tamás BujnovszkyThe building is located in a country with very diverse climate. Hot summers and cold winters desire a smart mix of architectural decisions to keep the cabin comfortable and easy to run in all four seasons.  The clients had a clear concept about what they wanted to achieve in terms of building services and comfort.  A combination of high-tec and simple ecological solutions resulted in extremely low energy consumption and moderate building cost.Save this picture!Elevations, SectionHideg-ház is the first project realized by Attila Béres and Jusztina Balázs. Thir young architecture firm started the design of this building in 2009 when Mr. Hideg noticed Attila Béres in Wallpaper magazine’s Graduate Directory – an annual list of talented young architects. Detailed design and construction of the cabin finished in 2013.Mr. Hideg and his wife spent 3 years on site to build this precisely detailed and custom-tailored house by hand. They carried out almost every phase of construction from cleaning the cliffs to building custom furniture. Their devotion and insistent enthusiasm had key importance along the process of design and construction of the holiday home.Project gallerySee allShow lessCompetition Entry: Russian Pavilion (Milan Expo 2015) / Architects of InventionUnbuilt ProjectHaus Fontanella / Bernardo Bader ArchitectsSelected Projects Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *