Tag: 夜上海论坛QUJ

HG House / Cristian Hrdalo

first_imgCopyHouses•Cachagua, Chile HG House / Cristian Hrdalo Chile ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/788557/hg-house-cristian-hrdalo Clipboard Projects HG House / Cristian HrdaloSave this projectSaveHG House / Cristian Hrdalo Save this picture!© Nico Saieh+ 20 Share Architects: Cristian Hrdalo Area Area of this architecture project Area:  350 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeCristian HrdaloOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCachaguaChilePublished on June 02, 2016Cite: “HG House / Cristian Hrdalo” 02 Jun 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?智利 HG 住宅 / Cristian Hrdalo是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/788557/hg-house-cristian-hrdalo Clipboard Photographs 2010 ArchDaily “COPY” Houses Photographs:  Nico Saieh, Cristian HrdaloArchitect In Charge:Cristian HrdaloCity:CachaguaCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Nico SaiehRecommended ProductsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAFiber Cements / CementsULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Leioa School RestorationWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemText description provided by the architects. HG House is a house on the beach for my parents, for them it was very important that the house could receive all the family and guests and also to function at a reduced size when they were alone.Save this picture!Plan 1“When an architect design for a relative, there is some experimental freedom, but then the next commission you must validate your work through the client.”Save this picture!© Nico SaiehSave this picture!SectionUnder these conditions the house was conceived as the interaction between three volumetric elements: the guest’s area, service area and the master bedroom, then the gaps between these opaque and private elements accommodate the public areas such as the living room, dining room which generate the connection to the outside. The volume that hosts the guests can be closed off when the owners are alone.Save this picture!© Nico SaiehSave this picture!Plan 2Save this picture!Courtesy of Cristian HrdaloThe plot has great ocean view but in the front it was exposed in a corner to both streets, which is why the house protects its own privacy from outside burrowing, without losing transparency, hiding the main access, parking lots, without losing the connection with the garden, the sun and sea views.Save this picture!© Nico SaiehSave this picture!ElevationThe house is completely built in concrete with a handcraft raw table cast. Because of a condominium regulations the volume of the second floor has to be painted in white, which with the years and the humidity turn to green, so we paint it with a diluted paint so texture of the concrete allows the dirt more than a flawless white.Save this picture!© Nico SaiehSave this picture!© Nico SaiehSave this picture!SectionSave this picture!DiagramProject gallerySee allShow lessThe Bamboo Garden / Atelier REPSelected ProjectsHouse in Lago Sul Qi 25 / Sérgio Parada Arquitetos AssociadosSelected Projects Share “COPY”last_img read more