Tag: 娱乐地图HII

House N Hasselt / MASSARCHITECTS

first_imgManufacturers: Ceyssens CopyHouses•Hasselt, Belgium 2013 Year:  “COPY” ArchDaily Save this picture!© Philippe Van Gelooven+ 30 Share House N Hasselt / MASSARCHITECTS ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/617080/house-n-hasselt-massarchitects Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/617080/house-n-hasselt-massarchitects Clipboard Houses Projects Belgium CopyAbout this officeMASSARCHITECTSOfficeFollowProductsWoodConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHasseltHousesBelgiumPublished on April 09, 2015Cite: “House N Hasselt / MASSARCHITECTS” 09 Apr 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MInterior Finishes at U.S. Bank StadiumPartitionsSkyfoldMarkerboard Finish for Folding WallsFiber Cements / CementsSwisspearlFiber Cement Cladding Panels in B66 Business CenterMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsSculptformClick-on Battens in WestConnex M8 JunctionPanels / Prefabricated AssembliesBruagBack-Ventilated Facades – CELLONTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea CosmosGlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Porcelain StonewareApavisaSlabs – Wild ForestBulbs / SpotsAmbiance LumiereLighting – ZetaMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Electrical Works: Photographs:  Philippe Van Gelooven Manufacturers Brands with products used in this architecture project Area:  610 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Architects: MASSARCHITECTS Area Area of this architecture project Project Team:Massimo Pignanelli, Elfi EerdekensEnergy Regulation / Plumbing:AVTEngineering:V2SEnergy Regulation:AVTPlumbing:AVTCity:HasseltCountry:BelgiumMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Philippe Van GeloovenRecommended ProductsBulbs / Spots / Wall LightsJUNGLight Switch and Light – Plug + LightDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaWoodLunawoodThermowood FacadesWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesText description provided by the architects. Seventies revivalArchitecture isn’t just about the architect, it’s also about the client. When architect and client come together in one person, renowned architect Albert Vanleysen, a fascinating story arises to which after 40 years of residence a sequel is being written. The house is located in a residential area near Hasselt and has charmed its new occupants with its specific seventies style. It contained the challenge to realise the wishes of the new owners without harming the house in the process.Save this picture!© Philippe Van GeloovenThe demand for light and sufficient storage space was realised with a minimum of structural procedures. At the side of the garden the house was opened by breaking open the back wall and providing a large window design with a minimum of profiles. Additionally another wall was removed between the living room and the dining room, so that the threshold between inside and outside was removed, as it were. With a minimum of procedures a major change was brought about.Save this picture!© Philippe Van GeloovenFurther the focus was on the interior, where the furniture is simple and austere, but tailored to the current owners. Everything was well-matched as well as developed and purified with the greatest attention to detail, in spirit of the house. The storage area that was explicitly requested was integrated in an appropriate manner; because of its materialisation it also contributes to the perception of the house: it creates an atmosphere of quiet in the room.Save this picture!Ground Floor PlanThe lay-out of the house was mainly preserved, but the connections between the rooms were strengthened by removing the wall between living room and dining room and by reorganising the kitchen. The new office area in the scullery added to this strengthened bond as well. With sliding and folding walls the various areas can be partitioned off, if required, although they are already marked off individually by the differences in level.Save this picture!© Philippe Van GeloovenOn the sleeping level a multifunctional space was centrally created and a shower with washbasin was linked to the guest room. A customary dressing wall was added to the master room by loosening the bed. The wall closet in the landing of the night area serves as a storage space for the children’s clothes and toys. The existing flight of stairs was preserved. Only the railing was remove and partially replaced by a much less heavy one, with a view to the openness of the house.Save this picture!First Floor PlanFor the materialisation of the furniture white lacquer was chosen with touches in wenge coloured stained oak, an echo of the shade of the oak parquet. The floor on the ground floor was executed in Moleanos limestone. Composite materials were used in the bathroom and the kitchen because of its seamless finish. The overall concept continues in the detailing of coffee tables, dining room tables, door handle for the front door, a new glass orb for the existing light fittings in the stairwell.Save this picture!© Philippe Van GeloovenThe cocktail of opening spaces and working with white shades makes sure that the trumps of the house are recognised and expressed in the best possible manner. History and future meet once more.Project gallerySee allShow lessLight Matters: Learning From Vernacular WindowsArticlesMecanoo & Ayesa Break Ground on Spanish Palace of JusticeUnbuilt Project Share House N Hasselt / MASSARCHITECTSSave this projectSaveHouse N Hasselt / MASSARCHITECTS Deferme Pascallast_img read more