Tag: 娱乐地图MOF

Sunset / Topos Design Studio

first_imgSave this picture!© Derek Swalwell+ 18 Share Sunset / Topos Design Studio “COPY” Sunset / Topos Design StudioSave this projectSaveSunset / Topos Design Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/219828/sunset-topos-design-studio Clipboard ArchDaily Singapore ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/219828/sunset-topos-design-studio Clipboard Architects: Topos Design Studio Area Area of this architecture project CopyAbout this officeTopos Design StudioOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesDabasHousesBukit Timah3D ModelingSingaporePublished on March 26, 2012Cite: “Sunset / Topos Design Studio” 26 Mar 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardBedsFlorenseBed – UpholsteredSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassMetal PanelsTrimoMetal Panel Finishes – ArtMeSkylightsLAMILUXRooflight F100 CircularWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in TransportationSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement-Bonded Particle Board – Viroc NatureMetal PanelsRHEINZINKSeam Systems – Flatlock TilesSofasMenuDining Bench – EaveTablesArtisanCoffee Table – BloopMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?日落别墅 / Topos Design Studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects CopyHouses•Bukit Timah, Singapore Area:  590 m² Year Completion year of this architecture project 2007 Houses Photographs Photographs:  Derek SwalwellText description provided by the architects. Situated in a secluded cul-de-sac in the fashionable area of Bukit Timah in Singapore, this private family residence is a beautiful and understated piece of bespoke and holistic architectural design. The modest entrance façade gently invites you through into a stunning pool area which reveals the U-shaped plan of the building. This form allows for seclusion as well as views of the pool area from virtually every room in the house as well as fantastic ventilation through full height sliding louver and glass doors. This is helped by the orientation of residence to make full use of the day and night prevailing breeze.Save this picture!© Derek SwalwellRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornThe simple no fuss architectural language of the house is further accentuated by a 4 tone colour palette to not only highlight the form, but also to allow the client’s stunning pieces of furniture to take centre stage. This unpretentious approach in keeping to the natural and simplistic setting of the built environment led to a refined and elegant feel to the spaces, worthy of the esteemed client. Save this picture!© Derek SwalwellThe quality of light and the form on the interior spaces were key to the design which is evident from the generously proportioned lounge and the double height dining area of the first floor. These grand rooms offer fantastic spaces for the family to congregate and enjoy time together. Save this picture!© Derek SwalwellThe second floor of the property is dedicated to the private realms of the users and a relaxing alternative lounge away from the main family area. A comprehensive aluminum louver system, across this floor, aids in sun shading, so as to minimize air-con usageas well as to offer exclusive and spiritual privacy against the surrounding properties. Save this picture!© Derek SwalwellMaterials Used Save this picture!second floor planSome Materials and Finishes used for the Surfaces, Partitions, Floorings, Walls: Save this picture!© Derek Swalwell1. BiancoCarraraand Molton Brown Marble for Living, Dining, Dry Kitchen floor. 2. Bush hammered and flamed Kur Grey Granite for all outdoors and external walls. 3. Blue turquoise mosaic for the pool and Burmese Teak Timber flooring for all bedrooms and common corridors. 4. Calacatta Oro and Breccia Paradiso Marble for all the bathrooms. Various vinyl backed Essex Singapore Wall paper for all the bedrooms and common areas. 5. Duravit, Hansgrohe and GerebitSanitary Wares and system 6. Jung EIB Switch Systems 7. Ferro Aluminum Sun shading and Window System 8. Hunter Douglas Mechanical Sun shading Blinds 9. RIMADESIO Velaria Glass Sliding Partition Door System supplied By Vivo Systems Singapore 10. Ironmongeries by Dorma Systems andHewi180 Series (Door Handles) Save this picture!© Derek SwalwellSummarised Design Concept 1. Proportioned, Timeless, Tailored EleganceSave this picture!© Derek SwalwellProject gallerySee allShow lessNew Bauhaus Museum / MenoMenoPiu ArchitectsArticles‘Stavia 2012′ Hotel Proposal / Marciano ArchitectureArticles Share “COPY” Year: last_img read more